Regulament Arka Park Paltinis

ANUNȚ – ACCESUL IN CADRUL PARCULUI SE FACE RESPECTAND URMATOARELE REGULI INTERNE:
• accesul este permis doar persoanelor cu temperatura corporala sub 37 grade Celsius (atat pentru participanti cat si pentru insotitori). Temperatura este verificata la cabana administrativa (Receptie) de catre personalul parcului.
• distanta dintre persoane in interiorul parcului trebuie sa fie de minim 1,5 m.
• accesul in cabana administrativa precum si in zona de echipare/dezechipare hamuri se face OBLIGATORIU purtand masca.
• formarea de grupuri cu un numar mai mare decat cel stabilit prin reglementarile in vigoare este interzisa in cadrul parcului.

ACTIVITATE DE BAZĂ : ESCALADĂ ÎN COPACI / TIROLIANE

Aceste reguli trebuie citite de catre toti participantii / insotitorii inainte de a incepe:

Activitatea de escaladă este accesibilă tuturor persoanelor începând cu vârsta de 5 ani.

Accesul pe trasee se face doar cu echipament specializat pus la dispoziție de Arka Park Păltiniș (ham, cască de protecție) și doar după instructajul făcut de personalul Parcului. Echipamentul trebuie utilizat doar în felul în care v-a fost indicat. Echipamentul nu este transmisibil și îl închiriați timp de 3 ore de la momentul echipării.

Traseele sunt deschise adulților, tinerilor și minorilor însoțiți/supravegheați de un adult și cu acordul scris al acestuia. Copiii trebuie sa fie în permanență sub supravegherea părinților (sau a persoanei care îi însoțește)

Instructajul înainte de intrarea pe traseu, tehnicile de protecție individuală, utilizarea echipamentului și parcurgerea traseului de inițiere sunt obligatorii pentru fiecare participant. Participanții trebuie să urmeze întocmai, fără excepție indicațiile personalului parcului.

ECHIPAMENTE

 

 • Echipamentele de escalada se pot preda către personalul parcului numai în stare sigură. Echiparea si dezechiparea se face doar de catre personalul parcului.
 • Distrugerea echipamentului pus la dispozitie din cauza nerespectarii instructiunilor de folosire va fi suportata de catre persoana vinovata. Nu este permisa deteriorarea echipamentelor cu unelte ascutite sau materiale inflamabile.
REGULI DE UTILIZARE A JOCURILOR
In scopul sigurantei permanente participantii sunt responsabili de aplicarea stricta a consemnelor de securitate: pe ham aveti atasate doua carabine si un scripete. Carabinele de siguranta trebuie folosite in permanenta atasandu-le de cablurile de asigurare.

 

 • De fiecare data inainte de a intra pe joc verificati ca hamul sa fie strans corespunzator.
 • Daca nu folositi scripetele pentru tiroliana, acesta trebuie conectat (cuplat) de ham.
 • Va rugam sa nu supraincarcati jocurile. Maxim o persoana pe joc, iar pe platforme maxim doua persoane.
 • Fiecare traseu se termina cu o tiroliana. Atentie la cablul de tiroliana! Inainte sa va cuplati scripetele si cele doua carabine trebuie sa va asigurati ca nu este nici o persoana pe tiroliana.
 • La alunecarea pe tiroliana este interzisa apucarea cablului de otel cu mana, pana in momentul cand scripetele se opreşte. Este obligatorie ridicarea picioarelor.
 • La tiroliana este interzisa pornirea cu o saritura.
 • La fiecare traversare pe tiroliana, la sfarsit este obligatorie franarea cu picioarele. Dupa eliberarea cablului de tiroliana este necesar sa strigati „ Liber !”.
 • Trecerea la un traseu cu un grad de dificultate mai ridicat presupune acceptul personalului Parcului.
 • Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea pe trasee a acelor persoane care nu sunt apte din punctul de vedere al tehnicii siguranţei. Orice persoana care nu respecta regulile de securitate sau are un comportament periculos, creand un risc pentru sine sau pentru ceilalti va fi exclusa de pe traseu in mod automat.
REGULI GENERALE
Imbracaminte. Toti participantii trebuie sa fie imbracati corespunzator: nu pot intreprinde activitati in sandale sau pantofi neadecvati; parul lung trebuie legat la spate; esarfele, bijuteriile trebuie indepartate.

 

 • Accesul in parc de catre observatori se face doar pe potecile special amenajate.
 • Intrarea pe traseu a persoanelor care sunt bolnave (probleme grave de sanatate) nu este permisa.
 • Este interzis accesul pe traseu al persoanelor care au alimente in gura , guma de mestecat,etc.
 • Persoanele sub influenta alcoolului sau a drogurilor nu sunt admise in Parc
 • Este interzisa tulburarea linistii celorlalti vizitatori si comportamentul agresiv fizic sau verbal.
 • NATURA si curatenia trebuie respectate: interzisa ruperea crengilor, aruncarea gunoaielor, tigarilor, etc.
 • Este interzis fumatul in parc, cu exceptia locurilor special amenajate.

Obiecte personale: Va rugam sa aveti grija de lucrurile personale in timpul vizitei dvs. Arka Park Paltinis nu este responsabil pentru obiectele lasate / pierdute. Daca personalul parcului gaseste un obiect anunta si acesta este pastrat pana in momentul revendicarii.

 • Filmari, imagini si fotografii: Sunt zone in care se fotografiaza pentru scopuri comerciale si/sau promotionale. Daca nu doriti sa fiti filmat sau fotografiat, va rugam sa evitati aceste zone. Imaginile realizate de catre vizitatori in cadrul parcului nu pot fi utilizate in scopuri comerciale. Arka Park Paltinis nu este responsabil pentru fotografii si/sau inregistrari realizate de terte parti.
 • Este interzis accesul pe trasee in conditii meteo nefavorabile. Activitatiile din parc vor fi intrerupte in caz de intemperii (vant puternic, tunete, fulgere, furtuna). In aceasta situatie persoanele care nu au apucat sa beneficieze de activitatea de escalada pot reveni alta data pe baza unui voucher oferit de Arka Park.
 • Odata cu cumpararea biletului de intrare, toti utilizatorii accepta in mod logic toate regulile parcului. Acest lucru este valabil pentru toate activitatile. De asemenea biletele nu se ramburseaza. Daca le-ati cumparat, ati acceptat aceasta regula.

Accesul in incinta Parcului reprezinta aderarea dvs. la prezentul regulament si totodata supunerea dvs. la regulile Parcului.

Evoluati in Arka Park Paltinis pe propria raspundere si recunoasteti ca ati citit si inteles prezentul regulament.

In cazul minorilor, consimtamantul este exprimat de catre parinti sau persoanele care ii insotesc.

parteneri

Arka Park

Arka Park Indoor Climbing

Arka Park Păltiniș

Social media

© 2023 Arka Park